Ugrás a tartalomra
x

Un rubio / The Blond One / A szöszi (2019) - előzetes

színes, feliratos, argentin romantikus dráma, 108 perc, 2019

 

Marco Berger legújabb remekében, Juan (Alfonso Barón) és Gabriel (Gaston Re) kollégák egy asztalosműhelyben. Gabónak szállás kell, ezért Juan felajánlja, hogy mivel felszabadult egy szoba a lakásában, költözzön hozzá. Mint kiderül, nem önzetlenül teszi, hisz el akarja csábítani a szőke férfit. Gabo pedig annyira félénk, szótlan, naiv és befolyásolható - a nagy-nagy szeretetéhségéről nem is beszélve -, hogy az amúgy nőcsábász, de nyilván kíváncsi Juannak "könnyű prédát" jelent. Titkos viszonyt kezdenek, jóllehet, az egyik kollégája által Néma Levinek csúfolt szöszinek van egy kislánya, akit egyedül nevel. 

 

A független melegfilm nagyon érzékletesen, apró lépésenként mutatja be hétköznapi emberekkel, miként is bontakozhat ki egy ilyen viszony. Sokat sejtető pillantások, egymás illata, bátortalan érintések, gesztusok - és végül egy merevedő farok a mackónadrág alatt - kellenek ahhoz, hogy az érzelmek elszabaduljanak. Az az első csók a két főszereplő között minden nézőnek beleég majd a tudatába. 

 

Napjaink egyik legszebb filmje tehát A szöszi, melyben a férfiszerelem nem teljesedhet ki, viszont talán jó példa arra, hogy a társadalomnak és az egyénnek is változnia kell az elfogadás tekintetében. 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux