Ugrás a tartalomra
x

Kedves Látogató!

 

Köszöntünk az oldalon! Oldalunk célja, hogy a meleg és LMBTQ+ közösség számára összegyűjtsünk és könnyen elérhetővé tegyünk olyan filmeket és sorozatokat, amikben valamilyen szinten megjelennek az LMBTQ+ közösséget érintő témák. Azok részére, akik nem beszélnek idegen nyelvet, időnként saját feliratokat is készítünk. Tartalmaink kizárólag regisztráció/bejelentkezés után érhetők el.

 

A filmek és sorozatok mellett igyekszünk felkutatni a témában elérhető legfrissebb híreket, információkat, érdekességeket, eseményeket és programokat, melyeket a PinkDex.hu oldalon olvashattok. Meleg társkereséshez a Randi.Gay.hu oldalt ajánljuk.

 

2020. április 10-én betöltöttük a 10. életévünket. A kezdetben indult, szerény látogatottságot produkáló blog.hu-n indult útjára a meleg filmeket és az ahhoz tartozó magyar nyelvű feliratokat összefoglaló oldal, majd szépen lassan egyre többen váltak visszatérő látogatóvá, és egyre több időt töltöttek az oldalon. Olyannyira megnőtt az érdeklődés, hogy komoly elhatározásba fogtunk, és egy nagyobb fejlesztést követően végre egy igazi oldalt sikerült összehozunk, a melegfilmfelirat.hu-t. Igyekeztünk a legfrissebb filmeket és feliratokat elhozni látogatóinknak, ahogy igazi ritkaságokat is begyűjteni, amik néha nagyon nagy kihívás elé állított minket. Időnként küzdelmes napokat éltünk meg, és sokszor a feladás szélén álltunk, de a szerkesztők kis csapata mindig kapott egy lökést a lelkes látogatóktól ahhoz, hogy folytassa. Noha mi úgy érezzük, hogy az élet nem volt kegyes hozzánk, sok próbálkozásunk kudarcra ítéltetett. Ilyen volt a facebook oldalaink többszöri törlése is.

 

2018-ban fuzionáltunk a Gay.hu oldallal és tökéletes együttműködésünk keretében addig soha nem látott magasságokba emelkedett az oldal. Több ezres napi látogatottság volt nap, mint nap, ami hihetetlenül motivált minket, hogy minél jobbak legyünk. Időközben a Gay.hu-tól kapott facebook oldalon közel 5.000 követőnk lett. Sajnos a facebook sem volt mindig kegyes hozzánk, a Zárt csoportot felfüggesztették, majd törölték, az indoklásra több hetet vártunk, de azóta sem kapunk választ, ahogy arra sem, hogy miért számít szitokszónak a Gay.hu!? A Zárt csoport azóta ismét elérhető lett szerencsére, de a magyarázatot még mindig várjuk…

 

2020 októberében érkeztünk el egy újabb mérföldkőhöz, amikor is a Gay.hu után immáron új névvel, új hely(ek)en és egy kicsit másképp folytatjuk tovább tevékenységünket. A hírek, érdekességek stb. a PinkDex.hu oldalra, a filmek pedig a PinkFilms.hu oldalra költöztek.

 

És hogy mit értünk el 10 év alatt? Azt a számok mondják el: 210 szinkronos filmet400 feliratos filmet40 évadnyi szinkronos sorozatot és 60 évadnyi feliratos sorozatot hoztunk látogatóinknak. Ezt tettük mi és ők cserébe: 4 millió 605 ezer oldallátogató9 millió 100 ezer oldalletöltés!

 

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy remek 10 év van mögöttünk! Köszönjük Balázsnak, Robbynak, Saginak, Norbinak, Adrinak, Enrynek, Gabinak, PetyrBnek és a sok külsős fordítónak valamint egyéb segítőnek azt a hihetetlen munkát, amit az LMBTQ+ közösségért tettek. Hisszük, hogy a munkájukkal sok embernek okoztak örömet és kikapcsolódást, és sok embernek segítettek az elfogadás és előbújás útján.

 

Ez utóbbi kapcsán szeretnénk megosztani egy rövid történetet: Néhány éve az oldalunk e-mail fiókjában landolt egy levél, egy francia nyelvet oktató tanárnőtől, aki leírta, hogy az osztályában lévő 16 éves tanulóját rendszeresen bántalmazzák a másságáért. Tehetetlennek érezte magát és nem tudta, hogy miként tudna segíteni a fiúnak, hogy az osztálytársai ne közösítsék ki és ne tegyenek rá állandóan megjegyzéseket. Miközben a homoszexualitásról keresett az interneten információkat, tanácsot, rábukkant az oldalunkra, és megörült, hogy van francia nyelvű film magyar felirattal, ezért letöltötte az egyik filmet és a következő órára bevitte az iskolába levetíteni az osztálynak. A film végén az egész osztály csendben ült és senki nem mert megszólalni.  Hosszú percek teltek el, mire a korábban leginkább bántalmazó fiú osztálytárs a 16 éves meleg fiúhoz ment, megfogta a kezét, felállította az asztaltól és sírva átölelte és bocsánatot kért a korábbi viselkedéséért, és ugyan így tettek az osztálytársai is.

 

Nos, ha másért nem, ezért mindenképpen megérte az elmúlt tíz év munkája! 

 

 

Kívánjuk, hogy tartalmaink nyújtsanak kellemes kikapcsolódást! Köszönjük, hogy velünk vagy! Légy Önmagad!

 

 

Üdv:
 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux