Ugrás a tartalomra
x

Merlí. Sapere Aude / Merlí - A Bölcsesség felé S02 (2021) - előzetes

színes, feliratos, katalán-spanyol romantikus dráma sorozat, 41-45 perc, 2021

 

Amikor a világszerte nagy sikert aratott Merlí a címszereplő halálával véget ért, nem volt kérdés, hogy a sorozatot folytatni kell. Így született meg egy spin-off ötlete. A második - és egyben utolsó - évadban tovább követhetjük Pol életét és filozófussá válását. (Vigyázat, a továbbiakban spoilerveszély!)

 

Az eredeti Merlí-évadokkal ellentétben, a karakter fejlődése, önmaga elfogadása nagyobb léptékeket vesz, hisz mint a történetből kiderül, HIV-fertőzötté válik, és így érthető módon az egész élete átértékelődik. Azonban legfőbb célját, hogy Merlí nyomdokaiba lépve ő is oktathassa a filozófiai eszméket - szerencsére nem veszti szem elől.  A történet az egyetem díszaulájának - sokszor 'paraninfóként' jelenik meg a dialógusokban - felújítása és a renoválást vezető fiatal, jóképű és persze észbontóan-férfiasan-romantikus Axel megjelenésével bonyolódik, akibe persze Pol egyből beleszeret. A vonzalom kölcsönös, ám a sors - a betegség - közbeszól, így kapcsolatukat kezdettől fogva ambivalencia jellemzi. Érthető módon sejtjük: Pol-nak nem Axel az igazi. 

 

Az első évadban Bruno - akit az alkotók kihagytak ebből az évadból - tankör társaként megismert Ángel közbenjárására állást kap a hírhedt Satanassa nevű melegbárban, ahol új ismeretségekre tesz szert, és folytatja útját az önmegvalósítás felé. Rai otthagyja a szakot, ahogy az argentin Minerva sem tér vissza. Alfonso pedig hosszú idő után dolgozni kezd egy "szenyóránál"... 

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux