Ugrás a tartalomra
x

MERJ NAGYOT ÁLMODNI!

Idén is megrendezésre kerül a Budapest Pride.

Az LMBTQ emberek azt gondolhatják, hogy a különböző, de az LMBTQ embereket megszólító online és nyomtatott magazinok, blogok, internetes portálok, szervezetek, ilyenkor összefognak és segítik a Pride reklámozását, hogy minél több emberhez eljusson, hogy mikor milyen program lesz, hogy ezáltal is több ember vehessen részt rajta.

Nos, a valóságban ez nem így működik. És éppen ezért ragadtunk billentyűzetet, hogy végre eljusson néhány ember agyába, hogy nem ők találták fel a meleg vizet. Értjük mi, hogy (meleg) büszkeség, de talán egy kis alázat is kellene. Egyszerűen nem vesznek tudomást másokról, rajtuk kívül nem létezik senki. Arra sem képesek, hogy egy emailre válaszoljanak. A tavaly megtartott Pride előtt hetekkel kértünk a szervezőktől hivatalos kreatívokat, hogy kitehessük az oldalunkra. Arra az emailre még mindig nem sikerült válaszolni, ahogy arra sem sikerült még válaszolni, amit 3 hete küldtünk nekik. Ahelyett, hogy örülnének, hogy ingyen biztosítanánk felületet, a teljes elzárkózást választják.

De nem csak a Pride szervezők agya működik e tekintetben ilyen furcsán, hanem más oldalak is. Pedig a saját érdekük lenne, hogy minél több emberhez eljussanak, különösen azok akik az adó 1%-nak a felajánlásaiból élnek. De ez a mentalitás érvényes szinte minden online magazinra is.

Több, kisebb portállal és bloggerrel történő beszélgetéseink alkalmával kiderült, hogy nem csak a mi oldalunkat utasítják el. Nem értjük, hogy honnan ez az arrogancia és lenézés. Rajtatok kívül is vannak olyanok, akik a közösséget kívánják szolgálni, és még csak anyagi előnyük sem származik belőle. Biztos közrejátszhat, hogy azt gondolják, hogy nem vagyunk egy akkora portál akit érdemes komolyan venni, ahogy más portálokról is gondolhatják ezt. Csak a mi nevünkben tudunk erről nyilatkozni, de példaként ott a Call Me by Your Name című film, ahol tisztán látszik, hogy több mint 13.000 embert ért el.

Hatalmas molinókon hirdetjük az elfogadást, miközben ti vagytok a leginkább kirekesztőek. Itt az ideje, hogy felébredjetek és ne álmodozzatok, hanem cselekedjetek és nyissatok mások felé is.

Meleg Film Felirat szerkesztők

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux